10 fotografii pe care ar trebui să le faci atunci când călătorești cu avionul

10 fotografii pe care ar trebui să le faci atunci când călătorești cu avionul

De Serita Braxton・Actualizat ultima dată 23 aprilie 2019

Fotografiile sunt o modalitate excelentă de a capta momente de neuitat atunci când călătorești, ca o dovadă a prezenței tale acolo. Dar ele pot servi ca dovadă și în cazurile în care lucrurile nu merg chiar atât de bine în vacanță.

După ce faci o poză în hainele comode de călătorie, noi mai avem 10 sugestii de fotografii pe care sigur vei vrea să le adaugi atunci când zbori. Fiindcă, dacă lucrurile nu merg conform planului, de exemplu dacă zborul are întârziere sau ți se pierd bagajele, aceste fotografii pot susține o solicitare de despăgubire sau rambursare din partea companiei aeriene.

Pentru că, după cum se spune: dacă nu ai poza, chiar s-a întâmplat?

De fiecare dată când zbori…

Când ceva nu merge …

De fiecare dată când zbori …

1. Fă o fotografie cu bagajele la check-in

Fotografie de Efraimstochter pe Pixabay

De ce? În cazul în care bagajele sunt deteriorate în timpul zborului de la A la B, o fotografie făcută chiar înainte de a le preda companiei aeriene va dovedi că nu încerci să soliciți daune anterioare.

Pont pentru fotografiere: asigură-te că ai imagini ale bagajului din toate unghiurile.

Caruselul aduce încet bagajele și în sfârșit îți vezi geanta. Dar ceva nu pare în regulă. Deoarece ai făcut o fotografie a bagajelor înainte să le predai, ai o dovadă vizuală care îți susține afirmația că bagajul a fost returnat deteriorat.

Fă o fotografie a daunelor sau deteriorărilor, apoi mergi la serviciul de relații cu clienții al companiei aeriene, cu biletul de îmbarcare și eticheta bagajelor. Trebuie să completezi un formular de solicitare a daunelor înainte de a părăsi aeroportul. Unele companii aeriene îți permit să depui o solicitare la o dată ulterioară, dar este important să verifici întâi politica respectivei companii aeriene înainte de a părăsi aeroportul. În caz contrar, este posibil să pierzi despăgubirea pentru bagajele deteriorate.

2. Poze cu ce ai în geantă

Fotografie de Hans pe Pixabay

De ce? Dacă articolele din interiorul valizei sunt deteriorate sau pierdute în timpul transportului, aceste fotografii acționează ca enumerare și dovadă a ceea ce este în geantă.

Pont pentru fotografiere: nici un obiect nu este prea mic; dacă știi că ți-ar părea rău să se strice sau să se piardă, asigură-te că l-ai fotografiat.

Dacă bagajele au fost deteriorate, este posibil ca obiectele din interior să aibă și ele probleme. În timpul împachetării bagajelor, fotografiază detaliat ce pui în valize, în cazul în care ceva se deteriorează sau se pierde.

Împreună cu orice chitanțe pe care le ai, aceste fotografii vor susține solicitarea ta de despăgubiri de la compania aeriană. Conform Convenției de la Montreal, poți cere daune financiare dacă primești bagajele deteriorate de la compania aeriană sau dacă întârzie sau se pierd.

3. Prim-plan cu orice obiecte de valoare

De ce? Dacă n-ai de ales și trebuie să lași obiecte de valoare în bagajul de cală, asigură-te că ai un mod de a dovedi că erau într-o stare perfectă – și împachetate corespunzător – în cazul în care sunt deteriorate în timpul transportului.

Pont pentru fotografiere: fotografiază obiectul așa cum e și fă-o din nou după ce l-ai împachetat în ambalajul său de protecție.

Te sfătuim să iei întotdeauna cu tine, în avion, obiectele de valoare. Dar, uneori, restricțiile privind dimensiunile înseamnă că nu ai de ales și trebuie să lași unele obiecte importante în bagajele de cală. Înainte de a preda oul Fabergé sau alte bunuri de valoare, fotografiază obiectele importante pe care le împachetezi în valiză. Fotografiază-le din nou odată ce au fost împachetate, ca să nu existe nicio îndoială că ai luat măsurile necesare pentru a le proteja.

Reține că, dacă ceva lipsește sau se deteriorează, există o limită a despăgubirilor pe care le poți solicita. Dacă ai bunuri importante în bagaj, gândește-te și la opțiunea de asigurare de călătorie pentru a fi acoperit în situația nefericită în care acestea ar fi deteriorate sau pierdute.

4. O poză rapidă a etichetei de pe bagaje

De ce? Etichetele de bagaje sunt prea ușor pierdute sau aruncate, dar ele sunt vitale atunci când ceva nu merge bine cu bagajele.

Pont pentru fotografiere: asigură-te că toate textele și numerele de pe etichetă se văd clar în fotografie.

După ce predai valiza la ghișeul de check-in, personalul companiei aeriene îți va da o etichetă pentru bagaje. Eticheta bagajului specifică persoana căreia îi aparține acesta, destinația și ajută la urmărirea lui pe parcurs.

Înainte de a pleca de la ghișeu, fotografiază rapid eticheta pentru bagaje.

În felul acesta poți accesa cu ușurință fotografia în telefon, chiar dacă pierzi eticheta sau pur și simplu vrei să eviți să răscolești prin geantă pentru a o căuta. Este vital să ai informațiile de pe etichetă dacă va trebui vreodată să depui o reclamație la compania aeriană.

5. Un selfie la poarta de îmbarcare

Fotografie de Evgeniya Kurmacheva

De ce? Dacă ajungi să ți se refuze îmbarcarea, poți dovedi că ai ajuns la poartă la timp.

Pont pentru fotografiere: ai grijă să se vadă ora în poză sau setează marca temporală când faci fotografia.

Ai trecut prin verificările de securitate ale aeroportului și ai ajuns la zona de îmbarcare cu mult timp înainte. E un moment la fel de bun ca oricare altul pentru a face un selfie la aeroport. Nu doar pentru a posta pe rețelele sociale cu mențiunea #travelholic, ci și ca dovadă că ai ajuns la poartă la timp.

Când zborurile sunt suprarezervate, pasagerii cărora li se refuză îmbarcarea au dreptul la despăgubiri de până la 600 € în temeiul legislației UE. Companiile aeriene plătesc doar pentru pasagerii cărora li se refuză îmbarcarea fără ca aceștia să aibă vreo vină. Deci, în felul acesta poți dovedi că ai respectat cu strictețe regulile.

6. O fotografie a biletului de îmbarcare

De ce? Această bucățică de hârtie ușor de pierdut este adesea o piesă absolut esențială a puzzle-ului de care vei avea nevoie pentru a depune solicitarea la compania aeriană.

Pont pentru fotografiere: este important ca tot textul să se vadă clar în fotografie.

Pentru multe companii aeriene, biletul de îmbarcare este un element esențial, necesar pentru a procesa orice solicitare de despăgubire. Chiar dacă ai primit o versiune de hârtie de la compania aeriană sau ai imprimat-o acasă, fotografiază biletul de îmbarcare și salvează-l împreună cu restul documentelor.

Dacă ai optat pentru un bilet de îmbarcare pe telefon, salvează-l pe telefon sau fă o captură de ecran a acestuia. (Aplicațiile nu le stochează pe termen lung.)

Când ceva nu merge bine …

7. Dacă ești blocat la aeroport: Fă-le o poză mâncării și băuturilor

Fotografie de Carli Jeen pe Unsplash

De ce? Dacă zborul este amânat pe o perioadă mai lungă de timp, este posibil să ai dreptul la rambursare pentru produsele alimentare și băuturile necesare în timpul așteptării.

Pont pentru fotografiere: asigură-te că sumele cheltuite, precum și data și ora sunt vizibile pe chitanță atunci când o fotografiezi.

În același timp, verifică afișajele electronice din aeroport pentru a vedea unde este poarta de îmbarcare a zborului tău, atunci când statusul zborului se schimba în „întârziat“. Această întârziere te va lăsa blocat la aeroport ore întregi sau chiar te va forța să te cazezi undeva pentru o noapte. Ceea ce înseamnă că va trebui să dai o raită pe la restaurantele și cafenelele de la aeroport să găsești ceva de mâncare.

Poți păstra cu ușurință evidența produselor alimentare și băuturilor pe care le-ai cumpărat, făcând fotografii ale chitanțelor. Reține acest pont dacă întârzierea zborului tău este cu o companie aeriană din SUA deoarece, în unele situații, poți primi rambursări pentru cheltuielile tale la restaurante.

Cu toate acestea, dacă zborul tău este amânat cu peste 3 ore și este operat de o companie aeriană din UE sau dacă zbori din UE, compania aeriană este responsabilă pentru mâncarea și băuturile tale răcoritoare. Urmărește anunțurile lor despre modul în care se vor ocupa de tine. Și aceasta poate fi o situație în care ți s-ar putea datora despăgubiri de până la 600 €. Ai avut un zbor perturbat? Verifică dacă ai dreptul la despăgubiri.

8. Dacă ești blocat în avion: nu uita să faci un instantaneu care să arate cât timp ai așteptat

Fotografie de Pexels pe Pixabay

De ce? Există legi care limitează durata de timp cât pot fi ținute avioanele pe pistă, iar dacă nu ți se permite să cobori în acest interval de timp (cu excepția cazului în care există probleme de securitate) ai putea avea dreptul la despăgubiri.

Pont pentru fotografiere: nu uita să incluzi un obiect care afișează ora în fotografie pentru a arăta cât timp ai stat degeaba așteptând în avion.

Te-ai așezat comod cu centura de siguranță fixată, dar controlul traficului aerian nu a dat aprobarea pentru decolare. Dovedește cât timp ai stat să aștepți pe pistă în avion, făcând o fotografie cu marca temporală.

Datorită legilor SUA, pasagerilor care zboară cu companii aeriene din State trebuie să li se permită să coboare din avion după ce au așteptat pe pistă 3 ore. În ceea ce privește companiile aeriene din UE, durata așteptării pe pistă înainte ca pasagerii să poată părăsi avionul este de 5 ore.

9. Dacă problema de zbor ajunge să te coste bani: copii ale cheltuielilor suplimentare

Fotografie de RawPixel pe Pixabay

De ce? În cazul zborurilor internaționale, companiile aeriene sunt responsabile pentru rambursarea pasagerilor atunci când aceștia suportă cheltuieli suplimentare ca urmare a unui zbor perturbat.

Pont pentru fotografiere: asigură-te că apar undeva data și ora acestor cheltuieli în timpul întreruperii zborului.

Indiferent că trebuie să cumperi articole de toaletă pentru că bagajele tale nu au ajuns la timp sau nu mai reușești să ajungi acolo unde ai deja rezervări plătite pentru că zborul a ajuns prea târziu, fotografiază toate aceste bonuri și chitanțe. În conformitate cu Convenția de la Montreal , poți depune o solicitare de rambursare a cheltuielilor suplimentare în anumite situații în care călătoria ta este perturbată din vina companiei aeriene.

Așadar, adaugă chitanțele pentru turul de vizitare a obiectivelor și alte activități pre-plătite la albumul tău de fotografii pentru a face dovada cheltuielilor. De asemenea, ar fi bine să păstrezi și hârtiile originale pentru mai multă siguranță.

10. Dacă zborul ajunge cu întârziere: încă un selfie la aterizare!

Fotografie de Evgeniya Kurmacheva

De ce? Valoarea despăgubirii pe care ai putea-o primi este determinată de durata întârzierii la destinație.

Pont pentru fotografiere: nu uita să ai vizibilă ora în fotografie cu mențiunea @theairhelper pe rețelele sociale pentru a ne spune despre zborul tău perturbat!

Nu numai că poți sărbători că ai reușit în cele din urmă să ajungi la destinație, dar o fotografie în momentul aterizării poate oferi și o referință pentru cât de mult ai întârziat la destinația finală.

Așa ca, atunci când se deschide ușa avionului și poți să ieși, fă-ți imediat un selfie cu o marcă temporală. Dacă zborul aterizează cu întârziere de peste 3 ore atunci când zbori din UE sau când călătorești cu o companie aeriană din UE, ai putea avea dreptul la despăgubiri.

Aceste 10 fotografii sunt modalități ușoare de a te proteja în cazul în care ceva nu merge bine în timpul călătoriei tale. Te-a ajutat vreodată o fotografie să rezolvi o problemă cu o companie aeriană? Spune-ne în comentarii!

Zborurile pot avea întârzieri, dar asta nu înseamnă că trebuie să le accepți. Ai putea avea dreptul la o despăgubire de 600 €daca zborul tău a fost amânat, anulat sau suprarezervat in ultimii trei ani.

85% dintre pasageri nu-și cunosc drepturile. Nu fi unul dintre ei.

Înscrie-te la buletinul nostru informativ pentru a primi ultimele sfaturi și recomandări direct în inboxul tău.

Distribuie prietenilor!

AirHelp a apărut în:

Agerpres logoProfit.ro logoRTV Romania logoZiarul Financiar logo

AirHelp face parte din Asociația susținătorilor drepturilor pasagerilor aerieni (APRA), a cărei misiune este promovarea și protejarea drepturilor pasagerilor aerieni.

Înscrie-te pentru buletinul nostru informativ

Obține cele mai recente recomandări și sfaturi livrate direct în inboxul tău

Copyright © 2024 AirHelp

Verifică despăgubirea

Toate companiile aeriene